dinsdag 17 september 2013

Noedelsalade met varkenshaas en pindadressingOp de blog De pan van Pien, kwam ik een heerlijk recept tegen; Frisse rijstsalade met saté. Ik vond dit meteen lekker klinken en maakte er mijn eigen variatie op. Deze noedelsalade is simpel en snel te maken maar heeft veel smaak! De mango, komkommer en avocado zorgen voor een lekker fris accent en de varkenshaas is heerlijk gemarineerd. De pindadressing is een soort lichte variant van de satésaus en maakt deze salade helemaal af.
Ik vind pindakaas heerlijk, kan er hele potten van leeg eten. Maar niet iedereen houd van pindakaas en sommige eten het niet omdat ze denken dat het heel vet is en dat je er veel van aankomt. Maar pindakaas heeft veel goede eigenschappen! Zo is pindakaas rijk aan eiwitten, voedingsvezels, plantaardige vetten (omega 3 en 9), B-vitamines, vitamine E en mineralen zoals ijzer en magnesium. Het klopt wel dat pindakaas veel calorieën bevat, pindakaas bestaat voor 55% uit vet. Maar toch heeft pindakaas een gunstige werking op het cholesterolgehalte in het bloed. Dit komt omdat pindakaas met name onverzadigde vetzuren bevat. Deze onverzadigde vetzuren zorgen voor een stijging van het goede cholesterol en een daling van het slechte cholesterol. Hierdoor zal het bloedvat minder snel dichtslibben en de kans op een hartinfarct of een herseninfarct zal minder groot zijn.
Dus vind je pindakaas lekker? Je kunt er af en toe gerust van genieten, bijvoorbeeld op een rijstwafel met komkommer, mijn favoriete snack! Of ga aan de slag met deze heerlijke Noedelsalade met varkenshaas en pindadressing!

Noedelsalade met varkenshaas en pindadressing
voor 2 a 3 personen

250 gr varkenshaas
8 nestjes mie (brede noedels)
1 avocado
1 mango
1 kleine komkommer
handje cashewnoten
sap van 1 citroen
3 eetlepels pindakaas, liefst zonder suiker of zelfgemaakt
3 eetlepels sojasaus
3 eetlepels ketjap
3 eetlepels (zonnebloem) olie
2 a 3 teentjes knoflook, fijngehakt

Snijd de varkenshaas in blokjes. Maak in een diep bord een marinade van de ketjap, olie en knoflook. Voeg de varkenshaas toe en laat afgedekt in de koelkast voor minstens een uur marineren.

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking, houd de kortste kooktijd aan. Giet de noedels af, laat onder koud stromend water afkoelen en laat ze goed uitlekken.

Snijd de avocado en mango in blokjes. Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve maantjes.

Roerbak de varkenshaas in een wok op hoog vuur in ongeveer 4 tot 5 minuten gaar.

Meng het citroensap, de pindakaas en sojasaus met z'n 6 eetlepels water tot een gladde dressing. 

Meng in een grote kom de noedels, avocado, mango, komkommer, varkenshaas en de dressing goed door elkaar. Bestrooi met de cashewnoten.

Enjoy!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...