donderdag 26 september 2013

Salade met peer en roquefort


Misschien krijgen we nog een beetje nazomer maar voor nu lijkt het erop dat de herfst is gearriveerd! Vandaar dat ik niet kon wachten om deze heerlijke herfstsalade met peer en roquefort te maken. Het recept is gebaseerd op een recept uit Foodies magazine, dit blad staat altijd garant voor de nodige inspiratie!
Roquefort, je houdt ervan of je gruwelt ervan. Wist je dat de naam roquefort alleen gebruikt mag worden voor blauwader kazen die gemaakt zijn van 100% rauwe schapenmelk uit een omschreven gebied? Ook moet de kaas voor deze titel tenminste drie maanden rijpen in de grotten van het plaatsje Roquefort-sur-Soulzon.
Het is een heerlijke salade, lekker puur en de smaken zijn perfect op elkaar afgestemd. Het zoete en sappige van de peer in combinatie met de karaktervolle en scherpe smaak van de roquefort is geweldig. Je leest 't al ik ben fan van deze salade, van mij mag het nu herfst blijven!

Salade met peer en roquefort
voor twee personen

75 gr rucola melange
2 rijpe handperen
150 gr roquefort
100 gr pecannoten
sap van een halve citroen
theelepel mosterd
2 eetlepels olijfolie
zeezout
peper

Snijd de roquefort in stukken en laat hem op kamertemperatuur komen.

Meng het citroensap met de mosterd en olijfolie, breng op smaak met zout en peper.

Rooster de pecannoten in een droge pan.

Was de peren, snijd ze in partjes en verwijder de klokhuizen.

Verdeel de rucola melange over de borden, leg er de partjes peer en stukjes roquefort op. Bestrooi met de pecannoten en besprenkel met de dressing.

Geniet ervan!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...