woensdag 4 september 2013

Pasta met aubergine, tomaat en basilicum


Niets lekkerder dan op z'n tijd een bordje pasta! Ik houd erg van pasta's met pure ingrediënten die niet drijven in de pastasaus. Bij deze heerlijke pasta met aubergine, tomaat en basilicum herken je alle ingrediënten en geniet je van de heerlijke pure smaken. Gebruik mooie rijpe tomaten voor deze pasta voor het lekkerste resultaat.
In deze pasta zit ook aubergine, een groenten waar je alle kanten mee op kunt. Aubergines bevatten veel vezels en mineralen zoals mangaan, kalium en magnesium. Ook zijn aubergines rijk aan vitamine B11, oftwel foliumzuur. Verder zit er nasunine in deze groente, deze stof valt onder de polyfenolen en is heel goed voor de hersenen. Nasunine is een sterk werkend antioxidant die beschermt tegen vrije radicalen. Ga lekker zelf aan de slag in de keuken met deze gezonde pasta met aubergine, tomaat en basilicum!

Pasta met aubergine, tomaat en basilicum
voor twee personen

1 aubergine
3 rijpe tomaten
1 flinke teen knoflook
150 gr pasta
handje verse basilicum, blaadjes gescheurd
30 gr geraspte parmezaanse kaas
peper
zeezout
olijfolie

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd de aubergine in kleine blokjes, de tomaten in partjes en hak de knoflook fijn. Doe de groenten in een braadslee of ovenschaal, besprenkel met olijfolie, bestrooi met peper en zout en meng alles goed door elkaar. Zet de braadslee voor ongeveer 40 minuten in de oven en schep de groenten tussentijds af en toe om.

Breng een grote pan water aan de kook. Voeg zout toe en kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

Laat de pasta uitlekken en doe de pasta weer terug in de pan. Schep de groenten uit de oven door de pasta en meng ook de parmezaanse kaas, een scheut olijfolie en de gescheurde basilicum erdoor.

Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...