donderdag 19 september 2013

Broodje ei uit de oven


De vorige foodblogswap mocht ik koken van Brenda. Al meerdere keren was ik het idee voor een ei in een pistoletje tegen gekomen op blogs en bij Brenda zag ik ze weer. Tijd om dit lekkere broodje te maken voor het weekend ontbijt!
Ik maakte een eigen variatie maar dit kun jij natuurlijk ook doen! Voeg bijvoorbeeld champignons toe, zoals Brenda deed, of kies voor andere kaas dan mozzarella. Je kunt het ook lekker simpel houden, met alleen ei en wat geraspte kaas bijvoorbeeld. Welke ingrediĆ«nten je ook kiest, het is gegarandeerd een goede begin van je dag!


Broodje ei uit de oven
voor twee broodjes

2 bruine pistoletjes
2 kleine eieren
2 kerstomaatjes, in plakjes gesneden
paar blaadjes spinazie
1/2 bol mozzarella, goed uitgelegd en in dunne plakken gesneden
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 180°C.

Hol de pistoletjes voorzichtig uit, zorg ervoor dat de buitenkant van de broodjes heel blijft!

Leg wat blaadjes spinazie in de broodjes, een paar plakjes tomaat en een plakje mozzarella. Druk dit goed aan en breek boven de broodjes een ei. Leg hierop nog wat plakjes tomaat en bestrooi met zout en peper.

Bak de broodjes 12 minuten in de oven, bedek de broodjes hierna met aluminiumfolie en bak ze daarna voor nog eens 25 minuten in de oven.

Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...