woensdag 5 maart 2014

Zoete aardappelstamppot met spitskool en puntpaprika


Een stamppotje met zoete aardappel, daar kun je mij heel blij mee maken! Eigenlijk sowieso alles met zoete aardappel; puree, frietjes, geroosterd in de oven...heerlijk! Zoete aardappel is eigenlijk helemaal geen aardappel maar een knol en dus een groente. Zoete aardappel wordt ook wel bataat genoemd en in Amerika yam, misschien herken je dit wel van een traditioneel Thanksgiving menu. De zoete aardappel is heel gezond, zelfs een superfood! De knol zit vol vitamine A, C en mineralen als calcium, magnesuim en kalium. Daarnaast bevatten zoete aardappels veel anti-oxidanten, minder koolhydraten dan normale aardappels en veel vezels. Veel pluspunten dus! Maar eigenlijk zijn ze vooral gewoon heel erg lekker, snel proberen dus!


Zoete aardappelstamppot met spitskool en puntpaprika
voor 2 personen

2 zoete aardappels (z'n 500 gr)
1/2 spitskool
1 puntpaprika
100 gr feta, verbrokkeld
50 gr cashewnoten, ongezouten en ongebrand
handje verse bieslook, fijngehakt
olijolie
zeezout
peper

Zet een pan water op het vuur voor de zoete aardappels. 

Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken, kook ze in gezouten water gaar. Dit duurt een kwartiertje tot 20 minuten, prik erin met een vork om te checken of ze zacht en dus gaar zijn.

Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan. Bewaar de noten even in een schaaltje.

Haal de harde kern uit de spitskool en snijd in reepjes. Halveer de puntpaprika en verwijder de zaadlijsten, snijd de paprika in reepjes.

Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak hierin de groenten voor z'n 3 a 4 minuten.

Vang een kopje kookvocht op voordat je de zoete aardappels afgiet. Doe de aardappels terug in de pan. Voeg wat kookvocht toe en stamp de zoete aardappels tot puree. 

Meng de groenten, feta, cashewnoten en bieslook door de puree en breng op smaak met zout en peper.

Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...