zondag 27 oktober 2013

Champignontartaar



Heerlijk de herfst, tijd voor simpele en pure gerechtjes maar wel met lekker krachtige smaken! Houd je hier ook zo van? Probeer dan eens deze heerlijke champignontartaar! 
De vleesachtige champignons zijn heerlijk in combinatie met de zoute spekjes en de volle zoetige smaak van de balsamicoazijn. Maar dit vraagt wel weer om een verfrissing, vandaar de tomaatjes en bosui! Het zachte eitje maakt het helemaal af. 
Serveer als voorgerechtje bij een herfstig dinertje, eventueel met wat lekker brood. Succes verzekerd!


Dit recept bedacht ik voor Lekker Tafelen, een team foodies schrijft hier dagelijks over eerlijke en smaakvolle maaltijden.


Champignontartaar
voorgerechtje voor 2 personen

200 gr kastanjechampignons
50 gr ontbijtspek, reepjes
handje verse platte peterselie
5 kerstomaatjes
handje pijnboompitten
1 ei
1 teen knoflook, fijngehakt
1 bosuitje
1 ui
1 eetlepel balsamicoazijn
peper
olijfolie

Maak de kastanjechampignons schoon en snijd ze in kleine blokjes. Pel en snipper de ui.

Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Bewaar ze even in een schaaltje.

Zet een pannetje water op voor het ei.

Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak hierin de ui, knoflook, reepjes ontbijtspek en champignonblokjes. Schep regelmatig om totdat het vocht bijna verdampt is, voeg dan een eetlepel balsamicoazijn toe en bak verder tot het vocht weer verdampt is. Breng op smaak met flink wat peper en laat wat afkoelen.

Kook het ei in z'n 4 minuten zacht zodat het ei gestold is maar het eigeel nog lekker romig. 

Halveer de kerstomaatjes en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaatjes in blokjes. Snijd de bosui in ringetjes en hak de platte peterselie fijn. Meng dit in een grote kom samen met de pijnboompitjes en schep het champignonmengsel erdoor.

Laat het ei schrikken onder koud water, pel het ei en snijd doormidden. 

Schep de champignontartaar in twee glaasjes of bakjes en leg er de ei helften op.

Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...