donderdag 31 oktober 2013

Zoete aardappel- en pastinaakfrietjes met yoghurtdip


Niets lekkerder dan af en toe frietjes eten, voor de mensen boven de rivieren lees: patat! Maar je kunt het ook gezonder aanpakken, zo kun je vaker genieten van deze lekkernij. Maak je frietjes van groente, het is misschien even wennen maar probeer het eens! Doordat de frietjes in de oven gebakken worden in plaats van gefrituurd worden zijn ze een stuk gezonder en de yoghurtdip is natuurlijk een betere variant van de mayonaise. 
Pastinaak is voor vele misschien een onbekende groente maar deze 'witte wortel' is heel lekker en gezond. Pastinaak werkt zuiverend en bevat vele vitamines zoals vitamine C en E en mineralen zoals ijzer, foliumzuur en kalium. Frietjes en pure en natuurlijke ingrediĆ«nten een perfecte combinatie! 


Zoete aardappel- en pastinaakfrietjes met yoghurtdip
voor 1 persoon

1 pastinaak
1 zoete aardappel
3 eetlepels Griekse yoghurt
1 teen knoflook, fijngehakt 
fijngehakte verse kruiden, ik had bijvoorbeeld nog bieslook over
komijnpoeder
paprikapoeder
grof zeezout
scheut olijfolie

Verwarm de oven voor op 200°C.

Schil de zoete aardappel en pastinaak en snijd ze in de lengte in frietjes van ongeveer een centimeter dik.

Meng de frietjes in een kom met de komijnpoeder, paprikapoeder en een scheutje olijfolie. Zorg dat de frietjes bedekt zijn met de kruiden en olie, maar gebruik niet teveel olie, je wil niet frituren.

Leg de frietjes op een bakplaat bekleed met bakpapier of in een ovenschaal. Bestrooi met het grof zeezout.

Bak de frietjes voor 25 minuten in de oven. Zijn ze dan nog niet knapperig zet ze dan nog eventjes onder de grill, maar pas op dat ze niet verbranden!

Meng de Griekse yoghurt met de verse kruiden, knoflook, een beetje zeezout, wat paprikapoeder en een scheutje olijfolie.

Serveer de knapperige frietjes met de yoghurtdip.

Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...