zaterdag 12 oktober 2013

Bagel met gerookte zalm en wasabimayonaise



De bagel komt oorspronkelijk uit Oost-Europa maar is door joodse immigranten in Amerika geïntroduceerd. Ze vestigden zich onder andere in het zuidoosten van Manhattan, New York. De klassieke New York bagel is belegd met roomkaas, gerookte zalm en ui. Ik wilde hierop mijn eigen variant maken en besloot de roomkaas te vervangen door wasabimayonaise, lekker! De komkommer zorgt voor een frisse bite en de avocado vind ik heerlijk in combinatie met gerookte zalm!
Dit makkelijke receptje staat garant voor een heerlijke lunch, heb jij al zin gekregen om deze heerlijke Bagel met gerookte zalm en wasabimayonaise te maken?

Bagel met gerookte zalm en wasabimayonaise
voor 1 bagel

1 bagel
plakje gerookte zalm
paar plakjes komkommer
een halve avocado, in plakjes
1.5 eetlepel mayonaise
klein beetje wasabipasta

Snijd de bagel doormidden en rooster de beide helften.

Meng de mayonaise met de wasabipasta. Voeg niet in een keer veel wasabipasta toe, maar doe dit beetje bij beetje tot hij voor jou de juiste scherpte heeft.

Besmeer beide helften van de bagel met de wasabimayonaise. 

Beleg de onderkant van de bagel met plakjes komkommer, de gerookte zalm en de plakjes avocado. Leg de bovenkant van de bagel erop en genieten maar!

Enjoy!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...