zaterdag 19 oktober 2013

'Baklava' met noten, spinazie en fetaVandaag weer een leuk recept uit Foodies magazine! Om de herfst te vieren staan er deze maand veel lekkere feel good food recepten in Foodies. Dat hebben we wel verdiend, het is toch weer even wennen die kou!
Ook deze heerlijke hartige 'baklava' met noten, spinazie en feta behoort tot heerlijk herfstig feel good food! Het is niet echt een calorie-arm gerecht, alle vellen filodeeg worden namelijk bestreken met gesmolten boter, maar wel erg lekker. Eet een stuk van deze heerlijke baklava bij een simpele salade of bij een kop zelfgemaakte soep. Ik at er deze heerlijke pompoensoep bij, het was weer smullen!'Baklava' met noten, spinazie en feta
voor 8 stukken

10 vellen filodeeg
300 gr verse spinazie, goed gewassen
100 gr walnoten
100 gr feta, verkruimeld
50 gr paneermeel
100 gr + 1 eetlepel boter
2 eieren
zout
peper

Verwarm de oven voor op 200°C.

Rooster de walnoten in een droge pan en hak ze grof.

Verhit 1 eetlepel boter in dezelfde pan en stoof de spinazie er kort in. Knijp de spinazie goed uit. Meng de helft van de walnoten met de verkruimelde feta, het paneermeel, de eieren en de spinazie. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Smelt 100 gr boter in een pannetje en vet een rechthoekige ovenschaal in met een beetje boter. Snijd het filodeeg eventueel in de maat van de ovenschaal, leg een vel in de ovenschaal. Bestrijk het velletje filodeeg met boter en leg hier weer een vel op, deze bestrijk je ook weer met boter, ga zo door tot je 5 velletjes op elkaar hebt. 

Verdeel het spinaziemengsel over de vellen filodeeg. Dek af met nog 5 vellen filodeeg die je elk bestreken hebt met boter.

Bestrijk de bovenkant nog eens met boter en snijd de 'baklava' voorzichtig in acht stukken. Bestrooi met de overgebleven walnoten en bak in ongeveer 
40-50 minuten af in de oven.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...