donderdag 31 januari 2013

Salade met gegrilde kip en granaatappel



Nu de ergste kou (voorlopig dan) voorbij is, komen er hier in huis weer vaker salades op het menu. Niets lekkerder dan een goed gevulde, gezonde salade. Door de granaatappelpitjes en de lekkere dressing krijgt deze salade iets bijzonders.

Granaatappels zijn heel gezond. De granaatappel bevat veel anti-oxidanten in de vorm van polyfenolen. De polyfenolen, die in de granaatappel 3x zoveel meer voorkomen als in rode wijn, beschermen je tegen vrije radicalen en verminderen de kans op hartaandoeningen, kanker en Alzheimer
Dat de stoffen in de granaatappel hart- en vaatziekten voorkomen was al langer bekend, maar de stoffen vertragen ook het aderverkalkingsproces en verlagen de bloeddruk.
Granaatappels bevatten veel antioxidanten, deze gaan veroudering van de huid tegen en in het geval van granaatappel gaan ze zelfs cellulitis tegen.
Daarnaast bevatten de vruchten veel kalium, ijzer, foliumzuur en vitamine A en E. Granaatappels bevatten een grote hoeveelheid stoffen die het immuunsysteem versterken.

Salade met gegrilde kip en granaatappel
Maaltijdsalade voor 2 personen

2 kipfilets
75 gr rucola melange
200 gr sugar snaps, puntjes en draden verwijderd
twee handjes doperwten, diepvries
1 avocado, in plakjes
pitjes van 1 granaatappel
2 eetlepels granaatappel melasse
handje verse peterselie, fijngehakt
olijfolie
peper
zeezout

Zet een pan met water op. Kook de doperwten een minuutje en voeg daarna de sugar snaps toe, laat nog 4 minuten koken. Laat de groenten schrikken onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.


Doe de rucola in een schaal en voeg de doperwten, sugar snaps, avocado en granaatappelpitjes toe.


Maak de dressing door de granaatappel melasse te mengen met z'n 8 eetlepels olijfolie, de peterselie en maak op smaak met peper en zout.


Snijd de kipfilets in plakjes en bestrooi met peper en zout. Besprenkel de kip met olijfolie en masseer in.

Laat een grillpan goed heet worden en grill hier de kip in.

Voeg de kip en de dressing toe aan de salade en hussel alles goed door elkaar.


Smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. Hallo Anneke,

    Deze salade gaan we zeker uitproberen, ziet er heerlijk uit. De sperziebonensalade met rucola is ook heel erg lekker. Leuk dat je al deze lekkere en gezonde recepten met ons deelt.
    Joop, Anita en Martin

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Googelend naar een gezonde salade met kip kwam ik bij deze blogspot uit. We hebben hem vanavond gegeten: ontzettend lekker zeg, deze salade met granaatappelpitjes. Meteen aan mijn favorieten toegevoegd. Trouwens de rest van de recepten spreekt mij ook erg aan. Lekker puur en niet te moeilijk. Helemaal mijn ding. Dank je wel.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...