donderdag 24 januari 2013

Kipdrumsticks met geroosterde groentenZoekend naar inspirerende foodblogs kwam ik het Foodblogevent tegen. Elke maand worden Nederlandse foodbloggers uitgedaagd om een recept rondom een bepaald thema te maken en daarover te bloggen. Aan het eind van de maand zorgt de host voor een round-up waarin alle ingezonden recepten vermeld worden en geeft het stokje door aan een volgende foodblogger. Het leek me meteen super leuk om een keer mee te doen. Het thema voor het Foodblogevent januari 2013 is ''Creatief met kip''. Kijk daar kunnen we wat mee!

Met dit koude weer is er niets lekkerder dan een lekker warm gerecht uit de oven met geroosterde smaken. De kip wordt lekker mals in de oven en krijgt een pittig bijsmaakje door de mosterd. De groenten worden heerlijk doordat ze langzaam in eigen vocht garen, ze raken een beetje uitgedroogd en krijgen een knapperig randje terwijl de binnenkant lekker zacht wordt. De verschillende groenten hebben niet dezelfde gaartijd en worden in etappes toegevoegd. In totaal heb je z'n 1.5 uur nodig voor de bereiding van dit gerecht.

Kipdrumsticks met geroosterde groenten
Hoofdgerecht voor 2 personen

6 (kleine) kipdrumsticks
2 rode bieten, geschild en in grove stukken gesneden
2 (kleine) zoete aardappels, geschild en in grove stukken gesneden
6 worteltjes, schoongemaakt
125 gr kastanjechampignons, schoongemaakt en in vieren gesneden
3 dikke tenen knoflook, ongepeld en geplet met een groot keukenmes
paar takjes tijm
1 eetlepel djionmosterd
olijfolie
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 180 °C.


Doe de bietjes en de zoete aardappels in een braadslee en besprenkel met olijfolie. Zet de braadslee 30 minuten in de oven.


Hierna voeg je de wortels toe aan de bietjes en zoete aardappels, schep alles even goed om en zet weer voor 30 minuten in de oven.

Bestrooi de kipdrumsticks met zeezout en peper en masseer in met de mosterd en olijfolie. Leg de drumsticks in een ovenschaal en leg de takjes tijm op de kip. Zet de schaal 30 minuten in de oven.

Voeg de kastanjechampignons en de knoflook toe aan de groenten en zet de braadslee nog 20 minuten in de oven.

Haal de kip uit de oven en draai de drumsticks om. Zet de kip nog 20 minuten in de oven.

Haal de groenten uit de oven en besprenkel met wat olijfolie en zeezout. Presenteer de groenten op een mooie schaal en leg de kipdrumsticks erop.


Heerlijk glaasje rood erbij en genieten maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...