donderdag 3 januari 2013

Linzensalade met mosterddressing


Er zijn van die kookboeken die vol staan met fijne inspiratie. Van Seizoen Naar Seizoen van Sophie Dahl is z'n boek, je gaat het liefst meteen aan de slag! Deze heerlijke salade vind je ook in dit kookboek.

Linzen zijn heel gezond, ze bevatten veel vezels waardoor je je langer verzadigd voelt, ideaal dus als je even op de lijn let! Linzen bevatten ook meervoudige koolhydraten, deze zorgen voor een gemiddeld energie niveau waardoor je zin in zoetigheid afneemt. Verder bevatten linzen veel vitamine B en ook belangrijke mineralen zoals ijzer, fosfor, kalium en magnesium. Een lekkere en voedzame salade dus!

Linzensalade met mosterddressing
maaltijdsalade voor 2 personen

225 gr linzen
3 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
250 gr kerstomaatjes, gehalveerd
150 gr feta, in blokjes of verkruimeld
een handje bieslook, fijngehakt
4 eetlepels olijfolie
2 theelepels witte wijnazijn
1 theelepel dijon mosterd
peper
zeezout

Kook de linzen volgens de bereidingswijze op de verpakking, laat ze wat afkoelen.

Voor de dressing meng je de olijfolie, witte wijnazijn, mosterd, peper en zout goed door elkaar.

Meng in een grote kom de linzen, bleekselderij, tomaatjes en feta. Maak de salade aan met de mosterddressing en hussel de bieslook erdoor.

Kook jij weleens met linzen?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...