maandag 21 januari 2013

Rauwe zalm met avocado en pijnboompittentapenade


Wij houden erg van rauwe zalm in combinatie met avocado, zie ook het eerder geposte recept Zalmtartaar met avocadomousse. Toch zijn dit twee totaal verschillende recepten qua smaak. Ook dit simpele recept met pijnboompittentapenade is zeker een blijvertje!

Zalm is niet alleen erg lekker, het behoort ook tot de superfoods. Zalm is rijk aan omega-3 vetzuren, dit zijn essentiële vetzuren die niet door het lichaam aangemaakt worden en je dus via voeding binnen moet krijgen. Deze goede vetten verlagen je slechte cholesterolgehalte, verhogen je goede cholesterol en helpen je bloeddruk te verlagen.
Het hoge gehalte aan magnesium maakt zalm ook een superfood. Magnesium beïnvloedt het zenuwstelsel en reguleert het ontspannen en samentrekken van spieren en helpt de kans op migraine te verminderen of te verhelpen. Ook is magnesium belangrijk voor de opname van calcium in je bloed. Verder bevat zalm veel B vitamines, deze zorgen onder andere voor een goede vertering en verbranding van je voeding.

Rauwe zalm met avocado en pijnboompittentapenade
Voorgerecht voor 2 personen

180 gr spartelverse zalm, zonder huid
1 eetrijpe avocado
een handje pijnboompitten
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
zeezout
peper

Rooster de pijnboompitten in een droge pan en laat even afkoelen.

Snijd de zalm en avocado beide in 10 dunne plakjes.

Doe de geroosterde pijnboompitten in een vijzel en stamp tot een grof mengsel, let op dat het geen poeder wordt. Voeg de olijfolie en balsamicozijn toe en meng door elkaar, voeg naar smaak zout en peper toe.

Leg op elk bord afwisselend 5 plakjes avocado en 5 plakjes zalm en schep de tapenade erover.

Genieten maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...