dinsdag 29 januari 2013

Quiche met vijgen en walnoten

Vaak vallen recepten uit de Allerhande mij tegen, maar deze quiche zag er zo lekker uit dat ik hem toch een keer uit wilde proberen. En gelukkig maar, want hij smaakte heerlijk! Lekker om te combineren met een simpele, frisse groene salade.
Het is een simpel en vooral snel voor te bereiden recept. Tenminste, alleen snel als jij wel alle boodschappen ook daadwerkelijk mee naar huis neemt na het afrekenen in de supermarkt... Ja ja ook het leven van een keukenprinses gaat niet altijd over rozen! Gelukkig was vriendlief zo aardig om nog even langs de supermarkt te rijden, fijn! 

Quiche met vijgen en walnoten
4 personen

1/2 kleine oranje pompoen
6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
60 gr walnoten, grofgehakt

200 gr gedroogde vijgen, in stukjes gesneden
3 eieren

125 ml slagroom
185 gr roquefort kaas, in blokjes
1 teentje knoflook, fijngeperst
gedroogde chilipeper uit molentje, naar smaak
zeezout
peper
olijfolie


Verwarm de oven voor op 200 °C. 
Vet een ovenschaal in met olijfolie en bekleed de schaal met het bladerdeeg.


Snijd de pompoen in parten van ongeveer 1 cm dik, verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf.

Verdeel de walnoten en vijgen op de bodem van de met bladerdeeg beklede ovenschaal. Leg ook de pompoen in de ovenschaal.

Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met de knoflook, peper, zout en chilipeper.
Schenk het mengsel over de quiche.

Verdeel de roquefort over de quiche en bak ca. 50 minuten in de oven.

Probeer dit recept zelf en laat me weten wat je ervan vindt!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...