dinsdag 1 januari 2013

Chili noedels met gamba's


Deze heerlijke noedels zijn klaar in een handomdraai! De gamba's en de bite van de pinda's en lente ui maken iets speciaals van dit simpele gerechtje.

Een tijdje geleden maakte in de noedels tijdens een etentje en dat viel goed in de smaak. Ik vergat toen een foto te maken, een goed excuus om het heerlijke gerecht nogmaals te maken!

Chili noedels met gamba's
voor 2 personen (of voorgerechtje voor 4 personen)

200 gr gepelde gamba's
6 a 8 nestjes mie
3 lente uitjes, in ringetjes
2 handjes ongezouten pinda's
3 eetlepels chilisaus
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel rijstazijn
sap een een halve citroen
1 teentje knoflook, geperst
paar blaadjes peterselie (of koriander), fijngehakt
neutrale olie

Kook de mie volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Meng de chilisaus met de vissaus, rijstazijn, citroensap, knoflook en peterselie.

Rooster de pinda's in een droge pan. Doe de pinda's in een schaaltje en laat afkoelen.

Verhit olie in een pan of wok en bak de gamba's. Giet de mie af en voeg deze bij de garnalen samen met de lente ui, pinda's en saus. Meng alles goed door elkaar.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...