dinsdag 5 februari 2013

Pasta Pesto


Niets lekkerder dan zelfgemaakte pesto, als je het eenmaal zelf gemaakt hebt wil je niet meer anders! Het is bovendien heel makkelijk als je het gewoon in de keukenmachine maakt. Door de geroosterde courgette en tomaatjes krijgt de pasta een lekkere bite.  Een pasta die je moet proeven!

Pasta Pesto
2 personen

75 - 100 gr droge pasta per persoon
250 gr cherrytomaatjes
1 kleine courgette
olijfolie
zeezout
Voor de pesto;
basilicumblaadjes van 1 plantje
1 teentje knoflook
25 gr pijnboompitten
40 gr parmezaanse kaas
zeezout
peper
extra vergine olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de tomaatjes doormidden en leg ze met het snijvlak naar boven in een schaal. De courgette snijd je eerst doormidden, daarna in maantjes en voeg je toe aan de tomaatjes. Besprenkel de groenten met olijfolie en bestrooi met een beetje zeezout. Zet de schaal voor 30 minuten in de oven.

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

Doe de basilicumblaadjes, knoflook en pijnboompitten in een keukenmachine en maal het fijn. Voeg  daarna de parmezaanse kaas en olijfolie toe. Voeg zoveel olijfolie toe totdat de saus voor jou de juiste textuur heeft. Maak op smaak met zeezout en peper.

Giet de pasta af, meng meteen met de pesto en meng de groenten er door heen.

Ga jij deze heerlijke pasta pesto uitproberen?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...