maandag 11 februari 2013

Kikkererwtenburgers met kastanjechampignons en tahinsaus


Deze burgers zijn gebaseerd op een recept van Sophie Dahl. Ze zijn super voedzaam en lekker snel te maken. Je kunt rauwe kikkererwten weken en koken, maar ik gebruikte gewoon een blik van Bonduelle en dit smaakte ook prima.
Naast veel eiwitten bevatten kikkererwten veel vitamine B, zink en ijzer. Door de vele eiwitten zijn deze peulvruchten ideaal voor een dagje zonder vlees.

Kikkererwtenburgers met kastanjechampignons en tahinsaus
2 a 3 personen

Voor de burgers
400 gr gekookte en uitgelekte kikkererwten
twee handen vol kastanjechampignons, in grove stukken gescheurd
flinke hand vol verse peterselie, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
3 eetlepels speltbloem
1 ui, fijngehakt
olijfolie
peper
zeezout
Voor de tahinsaus
5 eetlepels extra vierge olijfolie
1 eetlepel tahin
sap van 1/2 citroen
Voor erbij
zuurdesembrood
rucola melange

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Voeg de ui en knoflook toe en wacht tot ze glazig zijn.

Doe alle ingrediĆ«nten voor de burgers samen met de ui en knoflook in een kom. Zet de staafmixer een paar keer kort aan tot alles de consistentie heeft van grof broodkruim en maak er platte schijven van.

Verhit een beetje olijfolie in de koekenpan en bak de burgers een paar minuten aan elke klant tot ze krokant en goudbruin zijn.

Meng de ingrediĆ«nten voor de tahinsaus in een kommetje, proef en voeg eventueel nog wat olijfolie toe.

Besmeer de zuurdesemboterhammen met de tahinsaus, leg er wat rucola op en daarna de burgers. Besprenkel nog wat saus over de burgers.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...