vrijdag 15 februari 2013

Zuurdesembrood met avocado, garnalen en venkel


Niets fijner dan lekker lunchen in het weekend, dat je thuis ook heerlijk kunt lunchen bewijst dit recept. De smaak combinatie van de avocado, garnalen en venkel is perfect. Je kunt de garnalen in dit recept eventueel ook vervangen door gerookte zalm.
Het geheim zit hem in het juiste brood, lekker zuurdesembrood. Dit is brood zonder toegevoegde gist, het bestaat alleen uit water en bloem. Dit mengsel laat men in meerdere dagen op natuurlijke wijze vergisten. Daarna wordt er verse bloem en water toegevoegd en voor het bakken wordt het deeg nog enkele uren met rust gelaten om verder te rijzen. Zuurdesembrood is, in tegenstelling tot fabrieksbrood waaraan wel (kunstmatige) gist wordt toegevoegd, gezonder, lichter verteerbaar, smaakvoller en langer houdbaar.
Deze lekkere lunch is gebaseerd op een recept van Bill Granger. Naast dit lunchrecept staat er in zijn kookboek ''Wat gaan we eten?'' ook een heerlijke ''open sandwich'' in met paddenstoelen, hazelnoten en geitenkaas, die staat op het lijstje voor volgend weekend!

Zuurdesembrood met avocado, garnalen en venkel
Voor twee personen

zuurdesemboterhammen, eventueel geroosterd
125 gr (middel)grote garnalen
1 venkelknol, in dunne plakken gesneden
1 rijpe avocado, in plakken
handje verse peterselie, fijngehakt
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel mayonaise
1 citroen, 1 eetlepel sap en voor de rest in partjes voor erbij
olijfolie
zeezout
peper

Meng de in dunne plakken gesneden venkel in een kom met de peterselie, mayonaise en citroensap. Breng op smaak met peper en zout en schep alles door elkaar.

Fruit de kappertjes knapperig in een beetje olijfolie.

Leg de venkelsalade op een boterham en leg de avocado en garnalen erop. Bestrooi met de kappertjes en nog wat zout en peper. Serveer met de partjes citroen.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...