zondag 1 november 2015

Smeuïge appelcake

Het is even wat rustiger geweest op Mijn Kookavonturen, ik heb mezelf na een drukke periode herfstvakantie gegeven. In oktober ben ik gestart met mijn nieuwe job, ik heb het erg naar mijn zin! Maar zoals je zult begrijpen kosten alle nieuwe indrukken behoorlijk wat energie. Mijn nieuwe baan brengt mij meteen op dit recept, van mijn collega kreeg ik namelijk een zak appels uit de tuin. Hier heb ik deze heerlijk smeuïge appelcake van gebakken!

De cake is lekker smeuïg en fris van smaak. Het snelle recept is gebaseerd op een recept van Pascale Naessens. Je kunt de appel in dit recept trouwens ook vervanger door ander fruit, denk aan blauwe bessen (zoals het originele recept) of frambozen. Het is een kleine cake, ik heb hem gebakken in een klein ovenschaaltje. Leg hier bakpapier in zodat de cake niet blijft kleven. Zo heb je meteen een originele vorm in plaats van de klassieke cakevorm.Smeuïge appelcake
voor 1 cake

200 gr stukjes appel
100 gr amandelmeel
50 gr boter
40 gr suiker
100 gr Griekse yoghurt
2 eieren

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smelt de boter. Meng de eieren, suiker, amandelmeel en de yoghurt door de gesmolten boter. Meng hier voorzichtig de stukjes appel door.

Bekleed een bakvorm met bakpapier en schep hier het beslag in. Bak de cake 30-35 minuten in de oven. Laat de cake helemaal afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...