woensdag 4 november 2015

Granola met kaneel en cranberry's



 Zelf granola maken is hartstikke simpel en super lekker! Het is een mengsel van granen, pitten, noten en gedroogd fruit. Granola wordt geroosterd in de oven met olie en honing, waardoor het lekker krokant is. Hierdoor gaat ook je huis heerlijk ruiken. Je eet granola lekker als ontbijtgranen of muesli in je yoghurt.


Ik heb gekozen voor herfstige smaken en heb kaneel en cranberry's gebruikt voor deze granola. Maar je kunt allerlei variaties verzinnen. Maak bijvoorbeeld ook eens een superfood granola met gojibessen en rauwe cacao of een zomerse variant met kokos en gedroogd tropisch fruit. Zodra je granola zelf gemaakt hebt wil je nooit meer anders!


Homemade granola is ook super leuk om cadeau te geven. Koop een mooie voorraad- of weckpot en doe hier de granola in. Leuke strik erom en ik weet zeker dat je er iemand heel blij mee maakt, het is altijd fijn om een zelfgemaakt cadeau'tje te krijgen! Leuke tip voor de feestdagen ;-)







Granola met kaneel en cranberry's
voor een grote pot vol

300 gr havermout
150 gr gedroogde cranberry's
100 gr gemengde noten, ongebrand en ongezouten
100 gr pompoenpitten
1 volle eetlepel kaneel
6 eetlepels zonnebloemolie
6 eetlepels honing

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Hak de noten grof. Meng de noten in een kom met de havermout, kaneel, honing en olie.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier het havermout mengsel over. Rooster het mengsel ongeveer 30 minuten in de oven. Zet elke 10 minuten je kookwekker en schep het mengsel tussentijds om. 

Laat de granola volledig afkoelen. Meng de cranberry's en pompoenpitten door de granola.

Bewaar de granola in een afgesloten pot. Je kunt de granola op deze manier twee weken bewaren.


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!








Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...