vrijdag 27 november 2015

Zalm met tapenade van olijven en pistache

Pascale Naessens heeft weer een nieuw kookboek uitgebracht; Puur eten 2. Als fan van Pascale heb ik dit boek natuurlijk ook tussen mijn verzameling staan. Voor de mensen die Pascale nog niet kennen; Pascale is de koningin van gezonde voeding. Haar recepten zijn heel simpel, puur en vooral heel smakelijk! Vandaag deel ik haar (en nu ook mijn) lievelingsrecept met jullie; Zalm met tapenade van olijven en pistachenootjes.

De manier van eten van Pascale is geen dieet maar het gaat om de combinaties. Elke maaltijd bevat groente, maar naar keuze kun je dit combineren met vis, vlees, kaas of koolhydraten. Wil je toch nog koolhydraten toevoegen aan dit recept? Gekruide krieltjes met schil uit de oven zijn er heerlijk bij!



Zalm met tapenade van olijven en pistache
voor 2 personen

2 zalmfilets
100 gr groene olijven
50 gr pistachenootjes
kerstomaatjes
verse dille
tijm
zeezout
peper
olijfolie


Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verwijder eventueel de pitten uit de olijven. Doe de olijven en pistachenootjes in de keukenmachine met een scheut olijfolie. Mix tot een tapenade.

Vet een ovenschaal in met een scheutje olijfolie en leg hier de zalmfilets in. Verdeel de tapenade tussen de zalm. 

Leg de tomaatjes in een andere ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout, peper en tijm. 

Zet beide ovenschalen 15-20 minuten in de oven.

Haal de schalen uit de oven en werk de zalm af met verse dille.


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...