zondag 8 november 2015

Speculaascake


Voor mijn gevoel is het eigenlijk nog steeds eind zomer maar Sinterklaas staat alweer bijna voor de deur. Jeetje wat gaat de tijd snel, natuurlijk helpt het warme weer ook niet echt mee en blijft het wintergevoel uit. Maar aangezien de pepernoten toch in augustus al in de winkel liggen kom ik vandaag ook al met een Sinterklaas-achtig receptje; een heerlijk speculaascake!


Het recept is lekker makkelijk en snel te maken. De meeste ingredienten staan waarschijnlijk in je voorraadkast. Voor dit recept heb je koek- en speculaaskruiden nodig, je vind deze potjes gewoon in de supermarkt. Het is een mengsel van specerijen; kaneel, koriander, nootmuskaat, kruidnagel, gember en kardemom. Oftewel, heel je huis gaat heerlijk ruiken als deze cake in de oven staat!


Speculaascake

200 gr boter
200 gr lichtbruine basterdsuiker
200 gr zelfrijzend bakmeel
4 eieren
4 theelepels koek- en speculaaskruiden
1 snufje zout

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Klop de boter, suiker en het snufje zout met een mixer in z'n 10 minuten tot een luchtige creme. Klop daarna één voor één de eieren erdoor, wacht met het toevoegen van een nieuw ei tot het vorige helemaal is opgenomen.

Zeef het meel en de kruiden boven de botercreme en meng alles voorzichtig door elkaar. Bekleed je cakevorm met bakpapier en schep hierin het beslag. Bak de cake 50 minuten in de oven. Laat de cake afkoelen op een rooster.


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...