vrijdag 6 november 2015

Geroosterde pompoen met za'atar


Als je Mijn Kookavonturen vaker bezoekt dan weet je dat pompoen een van mijn favoriete groenten is. Ik ben dol op de smaak en veelzijdigheid van pompoen. Dit is een lekker snel maar ook zeer verrassend receptje! Za'atar geeft de pompoen een intense, hartige maar ook frisse smaak. De geroosterde pompoen is heerlijk met lamsvlees en Turkse yoghurt. Het recept komt uit Foodies magazine.

Za'atar is een kruidenmengsel uit het Midden-Oosten. Za'atar is tevens de naam van een soort wilde oregano, deze heeft de smaak van tijm en oregano. De za'atar wordt gedroogd en vervolgens fijngemalen. Daarna wordt het kruid gemengd met sumak, dit zijn gedroogde zure besjes, en sesamzaad. 



Geroosterde pompoen met za'atar
bijgerecht voor 4 personen

1 flespompoen (of een oranje pompoentje)
6 eetlepels za'atar
3 eetlepels olijfolie

Verwarm de oven voor op de grillstand op 220 graden. Was de pompoen en snijd hem met schil in lage parten. Verwijder de zaden en de zaadlijsten.

Leg de pompoenparten in een ovenschaal of op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de pompoen met za'atar en besprenkel met olijfolie. Rooster de pompoen in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar en goudbruin.


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!



2 opmerkingen:

  1. Ja, ja, ik had het zelf kunnen bedenken! Zo simpel. Maar je weet dat alles wat doodeenvoudig lijkt, vaak het beste is. Goed idee dus!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt Nell, vaak is het hoe minder ingredienten hoe beter... Groetjes Anneke

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...