zondag 5 oktober 2014

Tomaten met feta en kruiden


Ik ben helemaal happy, Pascale Naessens heeft weer een kookboek uitgebracht! Het boek heet Puur Eten dat je gelukkig maakt en staat weer vol met heerlijke pure gerechtjes zoals deze tomaten met feta en kruiden. Zoals altijd bij Pascale's boeken zien de gerechten en de styling hiervan er weer geweldig uit. Voorlopig staat mijn to-cook lijstje weer vol gezonde recepten! 
Pascale's manier van eten bestaat uit natuurlijke en pure ingredi√ęnten, goede vetten en eenvoudige voedselcombinaties. In de praktijk houdt dit in dat je kiest voor vis, vlees, kaas, aardappelen, pasta of granen en deze combineert met groenten.
Gebruik voor dit recept tomaten van goede kwaliteit. Goedkope, snel groeiende tomaten bevatten meer vocht, dit vocht komt vrij zodra je tomaten in de oven bereidt.Tomaten met feta en kruiden
voor 2 personen

6 grote tomaten
200 gr feta
1 lente-ui
handje zwarte olijven, zonder pit
handje pijnboompitten
handje verse platte peterselie
peper

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de tomaten in vieren maar snijd ze niet helemaal door, zie foto. Leg de tomaten in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en kruid met peper.

Hak de platte peterselie, de olijven en de lente-ui fijn. Houd een paar pijnboompitten achter ter garnering. Meng de platte peterselie, olijven, lente-ui en pijnboompitten met de feta. Breng op smaak met een scheutje olijfolie en peper.

Trek de tomaten een beetje open en vul ze met het feta mengsel. Verdeel de overige pijnboompitten over de tomaten.

Zet de ovenschaal 25 tot 30 minuten in de oven. 

Besprenkel voor het serveren nog wat olijfolie over de tomaten.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...