dinsdag 28 oktober 2014

Witlof-appelsalade met geitenkaas en bosbessendressing


Het recept voor deze heerlijke ''forest food'' salade vond ik in Foodies magazine, het oktober nummer. Het is een snelle herfst salade met een heerlijke en verrassende bosbessendressing. Zelf heb ik geitenkaas toegevoegd in het recept, zo wordt het een maaltijdsalade. De combinatie van smaken is erg lekker!
Witlof is heel gezond, het bevat veel vitamine C en kalium. Kalium zorgt ervoor dat overtollig vocht sneller wordt afgevoerd uit het lichaam. Witlof is een voedzame groenten, bevat veel mineralen en weinig calorieen. Witlof is een bladgroente en wordt ik het donker geteeld, in het licht wordt de krop door chlorofylvorming namelijk groen. Dit zorgt ook voor de bittere smaak, zorg ervoor dat je de meest witte stronkjes kiest, deze smaken het minst bitter.Witlof-appelsalade met geitenkaas en bosbessendressing
voor 2 personen

3 stronken witlof
2 appels
100 gr verse geitenkaas
50 gr bosbessen, diepvries/ontdooid
25 gr walnoten
25 gr pijnboompitten
1/2 eetlepel fijne mosterd
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels walnotenolie
zeezout 
peper

Maal de bosbessen fijn in de vijzel. Schep de bosbessen over in een schaaltje, meng er de mosterd en citroensap doorheen. Voeg al kloppend de walnotenolie toe en breng de dressing op smaak met zeezout en peper.

Rooster de walnoten en pijnboompitten in een droge pan.

Was de appels, halveer ze en verwijder de klokhuizen.Snijd de appel in dunne partjes. Verwijder de stronk van de witlof en pel de blaadjes los. Verdeel de appel en witlof over borden. Leg de geitenkaas erbij en druppel de bosbessendressing over de salade. Bestrooi met de walnoten en pijnboompitten.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...