woensdag 8 oktober 2014

Salade met geroosterde pompoen en mozzarella


De herfst is nu echt begonnen, regenachtig en het wordt kouder... Tijd om ons eetpatroon aan te passen, tijd voor stoofpotjes, quiches, stampotten. Maar ook in de herfst kun je heerlijke salades eten. Zoals deze salade met geroosterde pompoen en mozzarella. De warme pompoen heeft een heerlijke warme smaak terwijl de mozzarella de salade wel lekker fris houdt.
Onder andere de pompoen zorgt voor de mooie kleuren in deze salade. Maar deze groenten zorgt ook voor vezels, vitamines en mineralen. Zo bevat pompoen bijvoorbeeld veel ijzer en vitamine B2 dat zorgt voor het vervoer van zuurstof door het bloed. De zuurstof is nodig bij het verbranden en verteren van voedingsstoffen in de cellen. Een heerlijke en gezonde herfstsalade dus!


Salade met geroosterde pompoen en mozzarella
Voor 2 personen

100 gr sla melange
1/2 kleine oranje pompoen
2 bollen (buffel)mozzarella
+/- 15 zongedroogde tomaatjes
+/- 15 zwarte olijven
handje pompoenpitten
1 rode ui
2 tenen knoflook
olijfolie
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd de pompoen in parten en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel de parten met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Hak de knoflook fijn en verdeel deze over de pompoenparten. Zet de ovenschaal in de oven voor 35 minuten.

Pel en snijd de rode ui en snijd in halve maantjes. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Verdeel de sla over de borden en verdeel hierover de ui, zongedroogde tomaatjes en olijven.

Laat de mozzarella goed uitlekken, scheur in stukjes en leg op de salade.

Haal de pompoen uit de oven en verdeel de parten over de borden. Kruid de salade flink met peper en een beetje zout. Besprenkel de salade met een scheut goede olijfolie en bestrooi met de pompoenpitten.

Enjoy!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...