vrijdag 10 oktober 2014

Courgettes en tomaten met feta


Vandaag deel ik weer een heerlijk puur recept met jullie uit het nieuwe kookboek van Pascale Naessens; Puur Eten dat je gelukkig maakt. Het is een lekker licht gerechtje en super snel te bereiden. 
Gebruik voor dit recept echte feta kaas, deze is gemaakt van schapen- en geitenmelk. Je vindt de echte feta in de supermarkt bij de versafdeling. Officieel mag alleen de kaas die in Griekenland geproduceerd is en gemaakt is van minimaal 70% schapenmelk en maximaal 30% geitenmelk feta heten. De kaas uit de koeling van de supermarkt wordt gemaakt van koemelk en heet witte kaas, salade kaasblokjes of Mediterrane kaas. Proef eens het verschil!


Courgettes en tomaten met feta
voor twee personen

2 kleine courgettes
3 tomaten
150 gr feta 
gedroogde tijm
handje hazelnoten
peper
zeezout
olijfolie

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de courgettes in slierten met een kaasschaaf. Gebruik de kern van de courgette niet, deze heeft weinig smaak. Leg de slierten in een ovenschaal.

Snijd de tomaten in maantjes, verwijder het harde witte gedeelte. Leg de tomatenpartjes bij de courgette slierten.

Verbrokkel drie vierde van de feta over de groenten en giet er een flinke scheut olijfolie over. Kruid met peper, tijm en een klein beetje zout. Hussel alles door elkaar zodat alles bedekt is met het feta-olijfoliemengsel.

Verbrokkel er de rest van de feta over en bestrooi met de hazelnoten.

Zet de ovenschaal voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...