zondag 26 oktober 2014

Biefstuk met koffiecrunch en aardappel-knoflookcrème


Dat ik dol ben op koken hoef ik jullie natuurlijk niet meer te vertellen, maar vaak blijft het wel bij simpele gerechten. Maar soms, in het weekend als ik meer tijd heb, vind ik het super leuk om uitgebreid te koken. Zo maakte ik onlangs dit bijzondere recept, ik vond het op de site van 24kitchen en het is afkomstig uit het programma Impress Your Friends van Angélique Schmeinck. 
De bereidingstijd van dit recept is wat langer maar het is zeker geen moeilijk recept. De smaken zijn erg verrassend en maken het zeker waard om wat langer in de keuken te staan! Het is niet alleen een heerlijk gerecht, ook ziet het er super mooi uit toch? Dus ga je binnenkort koken voor je familie of vrienden, of misschien zoek je al inspiratie voor de feestdagen, denk dan zeker aan dit recept!


Biefstuk met koffiecrunch en aardappel-knoflookcrème
voor twee personen

2 biefstukjes
1 eetlepel koffiebonen
2 eetlepels hazelnoten
350 gr kruimige aardappels
175 gr verse spinazie
1 laurierblaadje
1 takje rozemarijn
10 tenen knoflook
1 eetlepel balsamicoazijn
roomboter
olijfolie
zeezout
peper


Rooster de hazelnoten in een droge pan. Vijzel de hazelnoten samen met de koffiebonen tot een crunch.

Schil de aardappels en pel de tenen knoflook, halveer de teentjes over de lengte. Kook de aardappels samen met de knoflook, laurier en rozemarijn in water met een beetje zout gaar.

Giet de aardappels af en bewaar het kookvocht. Verwijder de rozemarijn en laurier. Pureer de aardappels met een handmixer op lage stand, voeg telkens een scheutje kookvocht toe tot het een zachte puree is. Voeg beetje bij beetje een scheut olijfolie toe tot de puree zalfachtig van structuur is en de consistentie heeft van een dikke saus.

Laat het vlees op kamertemperatuur komen en dep het eventueel droog met keukenpapier. Bestrooi de biefstuk met zeezout en peper. Verhit wat roomboter en olijfolie in een pan en laat de boter uitbruisen tot het goudbruin is. Bak de biefstuk op hoog vuur om en om in vijf minuten. Haal de biefstuk uit de pan, verpak in aluminiumfolie en laat even rusten.

Verhit een scheut olijfolie in een pan of wok en roerbak de spinazie op hoog vuur tot het geslonken is. Blus af met balsamicoazijn en breng op smaak met een beetje zeezout. Laat de spinazie uitlekken in een zeef.

Verdeel de spinazie over de borden, leg hierop de biefstuk. Bedek het vlees met de koffiecrunch. Schep de aardappel-knoflookcrème op het bord en trek met de onderkant van de lepel uit.

Enjoy!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...