vrijdag 17 oktober 2014

Spaghetti met citroencourgette en notenpesto


Het recept voor deze heerlijke spaghetti vond ik in Foodies magazine, het oktober nummer. Het is een lekker snel, warm en kruidig herfstrecept. Ideaal comfortfood voor na een regenachtige werkdag!
Courgette is erg gezond en bevat enorm veel mineralen zoals magnesium en B vitamines. Ook is het goed voor je bloeddruk en tegen hart- en vaatziekten. Courgettes zijn niet alleen lekker maar ook licht verteerbaar, vol vezels en ze bevatten weinig calorieën. De courgette wordt in dit recept besprenkeld met citroensap, hier wordt de courgette heerlijk fris van, erg lekker in combinatie met de notenpesto. Kies in de winkel of op de markt voor een kleine courgette, deze bevatten meer smaak.


Spaghetti met citroencourgette en notenpesto
voor 2 personen

1 kleine courgette
175 gr spaghetti
30 gr hazelnoten
50 gr Parmezaanse kaas, een stuk
bakje van 15 gr basilicum
1 citroen
1 teentje knoflook
olijfolie
zeezout
peper

Rooster voor de pesto de hazelnoten in een droge pan. Neem de hazelnoten uit de pan, laat ze afkoelen en hak ze grof. Rasp de Parmezaanse kaas. Pluk de blaadjes basilicum van de takjes en pel en snipper de knoflook grof. 

Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking in ruim water met een beetje zout.

Pureer de hazelnoten met de helft van de Parmezaanse kaas, de basilicum, de knoflook en z'n 5 eetlepels olijfolie tot een pesto. Breng op smaak met zout en peper.

Was de courgette en snijd hem in plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de courgette aan beide zijden goudbruin. Neem de pan van het vuur, besprenkel de courgette met een beetje citroensap en breng op smaak met zout en peper.

Giet de spaghetti af en doe terug in de pan. Meng de pesto en de courgette erdoorheen en schep de pasta op borden. Bestrooi met de overgebleven Parmezaanse kaas.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...