maandag 31 augustus 2015

Spinaziesalade met geitenkaas en moerbeien

De lekkerste salades ontstaan vaak als je de koelkast opruimt. Zo is ook deze super snelle spinaziesalade ontstaan uit restjes. Maar dan wel hele lekkere restjes waarvan de smaken heerlijk combineren. De combinatie van de romige smaak van de avocado met de milde smaak van geitenkaas, en het zoetje van de bessen en moerbeien is verrukkelijk!


Moerbeien zijn gedroogde besjes die erg rijk zijn aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Inmiddels is dit superfood razend populair en vind je moerbeien ook in de supermarkt. Het eten van moerbeien heeft heel veel voordelen voor je gezondheid, onder andere het op peil houden van je bloeddruk en het voorkomen van hart- en vaatziekten. In 100 gram moerbeien zit maar liefst 450 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. De smaak lijkt een beetje op die van rozijnen maar dan fruitiger, ze zijn lekker zoet en honingachtig.

Spinaziesalade met geitenkaas en moerbeien
voor 1 persoon

twee handen spinazie
een halve avocado
50 gr verse geitenkaas
5 kerstomaatjes
handje blauwe bessen
handje moerbeien (evt. te vervangen door rozijnen)
citroensap
olijfolie
zeezout


Snijd de spinazie fijn en de avocado in blokjes. Halveer de kerstomaatjes. Verdeel de ingredienten over een bord.

Verbrokkel de geitenkaas. Verdeel de geitenkaas, blauwe bessen en moerbeien over de salade. 

Breng de salade op smaak met een klein snufje zeezout, wat citroensap en een scheut lekkere olijfolie.


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...