zondag 30 augustus 2015

Fruitsalade met munt, pistachenootjes en kokosroom

In de winter kan ik het nog wel eens lastig vinden om genoeg fruit te eten, maar in de zomer heb ik er geen problemen mee. Niets lekkerder dan zomerfruit! Een heerlijke sappige perzik en zoete aardbeien en bramen, dat is de basis voor deze lekkere fruitsalade. Ik maakte hem extra lekker met pistachenootjes, blaadjes munt en kokosroom. Een geweldig zomers tussendoortje of nagerecht!


Kokosroom kun je eenvoudig zelf maken, je hebt alleen een blikje kokosmelk nodig. Het is niet alleen heel lekker, het is ook ideaal voor mensen met een lactose-intolerantie. Kokosroom maak je van vol vette kokosmelk. Kies ook een blikje waar geen E412 aan toe gevoegd is, dit staat voor guargom en dat zorgt ervoor dat de kokosroom en het water zich juist mengen. Plaats het blikje kokosmelk een nacht in de koelkast, hierdoor scheid je het water van de kokosroom. Draai het blikje nu onderste boven, nu zit het vocht aan de bovenkant. Open het blikje en giet het kokoswater af, dit kun je bijvoorbeeld gebruiken in een lekkere smoothie. De overgebleven kokosroom kun je nu eventueel nog even luchtig kloppen met een mixer.


Fruitsalade met munt, pistachenootjes en kokosroom
voor 1 persoon

1 perzik
+/- 5 bramen
+/- 5 aardbeien
handje pistachenootjes
takje munt
1 eetlepel kokosroom

Was het fruit voorzichtig en snijd de perzik en aardbeien in hapklare stukjes. Pel de pistachenootjes en scheur de muntblaadjes in kleine stukjes. Meng het fruit, de nootjes en munt.

Schep een lepel kokosroom op de fruitsalade.


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...