maandag 10 augustus 2015

Gehaktballetjes en gnocchi uit de oven


Onlangs maakte ik zelf heerlijke tomatensaus, en ja je proeft echt verschil met tomatensaus uit de supermarkt! Lekker vers en de smaak van de saus is veel dieper. In plaats van een simpele pasta maakte ik met de tomatensaus dit heerlijke recept; Gehaktballetjes en gnocchi uit de oven. De gehaktballetjes breng je lekker op smaak met pesto, daarna de ingredienten in een ovenschaal en de oven doet de rest van het werk. Serveer er een simpele groene salade bij en probeer je vingers er niet bij op te eten!

Gnocchi is een Italiaanse pasta soort, gnocchi is het meervoud van het Italiaanse gnocco dat ''klont'' betekend. Er zijn twee soorten namelijk gnocchi di patate, gemaakt van aardappel en tarwemeel en gnocci van tarwe, gemaakt van pasta deeg.


Gehaktballetjes en gnocchi uit de oven
voor 3 a 4 personen

500 ml tomatensaus (klik hier voor 't heerlijke homemade recept!)
500 gr gnocchi di patate
300 gr rundergehakt
1 volle eetlepel pesto
1 sjalotje
1 teen knoflook
1 ei
handje paneermeel
Parmezaanse kaas
zeezout
peper

Snipper het sjalotje en hak de knoflook fijn. Voeg toe aan het gehakt en breng het mengsel op smaak met pesto, zeezout en peper. Voeg het ei en de paneermeel toe en meng alles goed door elkaar. Eventueel kun je nog wat meer paneermeel toevoegen als het gehakt nog te nat is.

Draai z'n 12 balletjes van het gehaktmengsel. Bak de gehaktballetjes in een beetje olijfolie, ongeveer 15 minuutjes.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet een ovenschaal in met een klein beetje olijfolie en leg hier de gnocchi in. Verdeel de gehaktballetjes over de gnocchi en schenk de tomatensaus erover.

Zet de ovenschaal 25 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel voor het serveren wat geraspte Parmezaanse kaas over het gerecht.


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...