vrijdag 10 april 2015

Rode biet en wortel salade met feta


Sinds kort liggen er standaard gekookte bieten in mijn koelkast. Deze koop ik zo bij de supermarkt en zijn ideaal om in huis te hebben. Lekker door een snelle salade maar je kunt er ook een heerlijke echte rode biet salade mee maken. Met de pistache nootjes en feta wordt deze salade helemaal lekker! 

Niet alleen van de kleur word ik heel blij, rode bieten zijn ook erg gezond. De knollen zijn rijk aan ijzer, vitamine C, mineralen en antioxydanten. Uit onderzoek is ook gebleken dat rode bietensap ons uithoudingsvermogen verbetert. Deelnemers aan dit onderzoek werden in twee groepen verdeeld; de eerste groep dronk dagelijks een glas rode bietensap, de andere groep een glas rode bessensap. Drinkers van het rode bietensap verbruikten veel minder zuurstof, waardoor hun spieren ook minder energie verbruikten. Hun uithoudingsvermogen ging daardoor sterkt de hoogte in. Volgens de wetenschappers is dit te danken aan de hoge concentratie nitraten in rode bieten. Deze nitraten zetten onze bloedvaten open, waardoor de toevoer van zuurstof naar de spieren verbeterd. 


Rode biet en wortel salade met feta
voor 2 personen

125 gr geschrapte wortels
2 gekookte rode bieten
100 gr radijsjes
50 gr pistachenootjes
100 gr feta 
balsamicoazijn
olijfolie
zeezout
peper

Rasp de wortels en rode bieten grof. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in vieren. Doe de ingredienten in een mooie schaal en voeg de pistachenootjes toe. 

Breng de salade op smaak met een scheut balsamicoazijn, olijfolie en eventueel een klein beetje zout (de feta is ook al zout). Meng alle ingredienten goed door elkaar.

Verbrokkel de feta over de salade.


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...