vrijdag 17 april 2015

Ei wraps met gegrilde kip en Thaise basilicum pesto


Hebben jullie mijn vorige recept gezien? Ik maakte een heerlijke Thaise basilicum pesto, lekker met oosterse smaken zoals cashewnoten, gember, vissaus en limoensap. Deze pesto is heerlijk op een stukje vlees of vis, in een salade of met rauwkost. Maar ik gebruikte de pesto ook in deze smakelijke ei wraps met gegrilde kip. 


Een ei wrap is een hele dunne omelet, even een eitje klutsen en bakken in een grote koekenpan. Je kunt hem gebruiken zoals je een normale wrap gebruikt, lekker met allerlei verse ingredienten. De ei wraps zijn lekker licht maar vullen goed door de eiwitten.



Eiwraps met gegrilde kip en Thaise basilicum pesto
voor 2 wraps

2 flinke eetlepels Thaise basilicum pesto, klik hier voor het recept
2 eieren
1 kipfilet
1 kropje little gem
50 gr geraspte wortel of wortel julienne
handje cashewnoten, ongezouten
korianderpoeder
cayennepeper
olijfolie
zout

Snijd de kipfilet in reepjes en masseer ze in met een beetje olijfolie. Laat een grillpan goed heet worden en grill hierin de kipfilet.

Kluts een ei met een mespuntje korianderpoeder, een mespuntje cayennepeper en een snuf zout. Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin een hele dunne omelet. Herhaal dit voor de tweede eiwrap.

Leg de wraps op een bord, verdeel hierover de blaadjes little gem en de geraspte wortel. Leg de gegrilde kipreepjes op de wraps, schep hierop een flinke eetlepel Thaise basilicum pesto en bestrooi met de cashewnoten.

Oprollen en smullen maar, enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...