donderdag 23 april 2015

Asperges met gerookte zalm, pata negra en hollandaise saus


Ik ben blij dat het aspergeseizoen weer aangebroken is, ik ben dol op asperges! Het witte goud kun je traditioneel bereiden met gekookte aardappels, ham, ei en gesmolten boter. Heerlijk, maar soms wil je wel eens iets anders. Ik combineerde de asperges met gerookte zalm, pata negra en een heerlijke en ook nog eens super snelle hollandaise saus. Maak dit recept en je tafelgenoten zullen zeker onder de indruk zijn! 

Het recept voor de hollandaise saus heb ik geleend van Koken met Karin. Karin heeft een hele snelle en slimme manier gedacht om de hollandaise saus te maken, namelijk in de blender! Het is een hele makkelijke manier die niet kan mislukken. Op haar site vind je ook een filmpje waarin ze laat zien hoe je de saus maakt.


Asperges met gerookte zalm, pata negra en hollandaise saus
voor 2 personen

700 gr asperges
200 gr gerookte zalm
40 gr pata negra
2 eigelen
100 gr roomboter, ongezouten
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel witte wijnazijn
tuinkers
zeezout
peper

Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden af, dit is ongeveer 3 centimeter. Laat water koken in een wijde pan (of een speciale aspergepan) en voeg een beetje zout toe. Kook de asperges 10 minuten op laag vuur. Haal de pan van het vuur, doe de deksel op de pan en laat de asperges nog 10 minuten garen.

Doe de eigelen in de blender of keukenmachine. Voeg zout en peper toe en zet de blender aan, klop de eigelen 1 minuut. Maak de citroensap en witte wijnazijn warm in een steelpannetje. Laat de blender draaien en schenk er de hete vloeistof in een dun straaltje bij. Zet de blender uit. Laat de boter smelten in hetzelfde steelpannetje. Giet nu ook de vloeibare boter in een dun straaltje in de draaiende blender.

Leg de asperges op een mooi bord. Neem een plakje gerookte zalm en draai deze een aantal keer. Leg de plakken zalm met twist op de asperges. Schik ook de pata negra op de asperges. Verdeel de hollandaise saus over het gerecht en garneer met wat tuinkers.

Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...