dinsdag 19 augustus 2014

Salade met gamba's, avocado, dadels en sinaasappeldressing


Kookinspiratie kun je echt overal opdoen; televisie, online, kookblogs, tijdschriften, kookboeken... ga zo maar door. Maar natuurlijk ook als je uit eten gaat! Zo at in onlangs een heerlijke salade in een restaurant, de ingrediënten? Gamba's, avocado, dadels en als surprise ingrediënt; suikerpinda's! Rare combi? Ja, misschien wel, maar wel ontzettend lekker! Zo lekker dat ik de salade thuis, in grote lijnen, na probeerde te maken, ik vind het altijd leuk om er toch een beetje m'n eigen draai aan te geven. Ook thuis heb ik heerlijk van deze salade gesmuld!
Kies voor dit recept lekkere Medjool dadels, deze zijn groter en hebben zacht en sappig vruchtvlees. Ik koop ze vaak op de markt, ze zijn niet alleen lekker om mee te koken maar dadels zijn ook een heerlijk tussendoortje. Je neemt de dadels makkelijk mee en ze geven veel energie en zitten vol gezonde voedingsstoffen.


Salade met gamba's, avocado, dadels en sinaasappeldressing
voor 1 persoon

30 gr veldsla
1 eetrijpe avocado
+/- 15 gamba's
3 medjool dadels
handje suikerpinda's
1 lente-uitje
1 teen knoflook
1/2 rode peper
2 eetlepels sinaasappelsap
1 eetlepel witte wijnazijn
olijfolie
zeezout
peper

Snijd het vruchtvlees van de avocado in plakken en halveer deze. Ontpit de dadels en snijd ze in dunne reepjes. Leg de veldsla op een bord en verdeel hierover de avocado en de dadel reepjes. 

Snijd de lente-ui in dunne schuine ringetjes.

Maak de dressing door de sinaasappelsap, witte wijnazijn te mengen met peper en zout. Klop er vervolgens 3 eetlepels olijfolie door.

Hak de knoflook en rode peper fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin kort de knoflook en peper. Bak hierin vervolgens de gamba's.

Schep de gamba's op de salade, besprenkel met de sinaasappeldressing en bestrooi met de lente-ui en suikerpinda's.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...