donderdag 21 augustus 2014

Omelet met hüttenkäse en rosbief


Het weekend is weer in zicht! Tijd om lekker uitgebreid te ontbijten, misschien een gekookt eitje of roerei... of wat denk je van deze heerlijke omelet met hüttenkäse en rosbief? Een lekker slank ontbijtje waar je wel even op door kunt!
Hüttenkäse is een jonge ongerijpte kaas, een beetje kwarkachtig met een korrelige structuur. De kaas wordt gemaakt van wrongel, deze wordt niet geperst maar laten ze uitlekken. Hüttenkäse, ook wel cottage cheese genoemd, is arm aan vetten en koolhydraten en erg rijk aan proteïnen. De frisse smaak van Hüttenkäse is vrij neutraal. 


Omelet met hüttenkäse en rosbief
voor 1 persoon

2 eieren
2 flinke eetlepels hüttenkäse
4 kerstomaatjes
2 plakjes rosbief
klein handje verse basilicum blaadjes
boter
zeezout
peper

Scheur de basilicumblaadjes fijn en meng deze door de hüttenkäse, breng het mengsel op smaak met zout en peper. Snijd de kerstomaatjes in plakjes. 

Klop de eieren los met een klein scheutje water en breng op smaak met zout en peper. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak een dunne omelet.

Verdeel het hüttenkäse-mengsel en de tomaatjes over de omelet, leg hierop de plakjes rosbief. Rol de omelet op en snijd doormidden.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...