vrijdag 15 augustus 2014

Gerookte kipsalade met mozzarella en avocado


Deze salade is weer z'n heerlijke, simpele en zomerse maaltijd. Weinig poespas, alleen goede en pure ingrediënten. Kies voor dit recept dan ook lekkere rijpe tomaatjes, een perfect rijpe avocado en de oorspronkelijke mozzarella; buffelmozzarella.  
Buffelmozzarella is gemaakt van melk van de waterbuffel en is heerlijk romig. In de supermarkt vind je veelal mozzarella gemaakt van koemelk, deze is wat geliger van kleur. Beide varianten worden wel op dezelfde manier gemaakt, maar hebben wel een verschillende smaak en structuur. 
Lukt het je nooit de perfect rijpe avocado te vinden in de supermarkt? Niets zo vervelend dan een harde smakeloze avocado of bruin vruchtvlees. Ik heb een super tip voor je! Haal het pitje van de avocado af, is het daaronder bruin? Dan is deze avocado niet goed. Is het onder het pitje mooi fris en groen-avocado-kleurig? Die wil je hebben!Gerookte kipsalade met mozzarella en avocado
maaltijdsalade voor 1 persoon, of voorgerecht voor 2 personen

50 gr gerookte kip
1 bol mozzarella
75 gr kerstomaatjes in verschillende kleuren
1 avocado, eetrijp
handje verse blaadjes basilicum
balsamicoazijn
olijfolie
zeezout
peper

Snijd de gerookte kip in plakjes en scheur de mozzarella in kleine stukken. Was de tomaatjes en snijd ze doormidden. Snijd de avocado in plakken.

Schik de gerookte kip, mozzarella, tomaatjes en avocado op een bord. Verdeel de blaadjes basilicum over de salade. 

Breng op smaak met een scheutje balsamicoazijn, wat olijfolie, peper en zout.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...