zondag 17 augustus 2014

Courgettesalade met gebakken geitenkaas


Dit heerlijke recept vond ik in Foodies magazine, het juli nummer. De courgettesalade maak je met een speciale juliennesnijder, zo krijg je een soort courgette spaghetti, ook wel courgetti genoemd. 
Wist je dat de courgette een van de groenten is met het hoogste mineralen gehalte? Courgettes bevatten veel magnesium, vitamine B1 en vooral veel vitamine B9. Het eten van courgettes werkt bloeddrukverlagend en ze zijn goed ter preventie van hart- en vaatziekten. Daarnaast is courgette licht verteerbaar, zitten ze vol met vezels en bevatten ze weinig calorieën.
De kruidige salade is lekker fris, heerlijk in combinatie met de uitgesproken smaak van geitenkaas en het zoute ontbijtspek. De salade kun je eventueel serveren met een snee grof boerenbrood.Courgettesalade met gebakken geitenkaas
voor 1 persoon

1 courgette
4 kleine rondjes zachte geitenkaas
4 plakjes ontbijtspek
klein handje verse basilicum blaadjes
klein handje verse munt blaadjes
1 citroen
olijfolie
zeezout
peper

Was de courgette en snijd de buitenkant met een juliennesnijder in sliertjes, de binnenkant kun je niet gebruiken. 

Was de citroen en rasp wat van de schil. Hak de kruiden fijn en meng deze met de courgette, het citroenrasp en een scheutje olijfolie. Pers wat citroensap boven de salade naar smaak. Breng op smaak met zout en peper, laat dit even staan zodat alle smaken kunnen intrekken.

Wikkel de ontbijtspek om de plakjes geitenkaas. Bak de pakketjes in een droge pan voor ongeveer 3 minuten op hoog vuur.

Schep de courgettesalade op een bord en leg hierop de gebakken geitenkaas.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...