zondag 27 april 2014

Foodblogswap; Havermout banaan koekjes


Het is weer tijd voor de Foodblogswap! Deze maand mocht ik koken (of in dit geval bakken) van de blog van Linda; Lekker eten met Linda. Linda's motto is Stap voor stap gezonder en vooral lekker eten. Met als uitgangspunten verse en pure ingrediënten zonder toevoegingen. Helemaal in mijn straatje dus! 
Er staan diverse heerlijke recepten op Lekker eten met Linda, maar deze gezonde koekjes spraken mij erg aan. Je kunt blijven variëren met dit recept, Linda gebruikte ook rozijnen in haar recept. Maar je kunt ook pitten en zaden toevoegen, kaneel of koekkruiden, kokos, sinaasappelschil, gedroogd fruit... de mogelijkheden zijn eindeloos!
Gezond eten lukt mij over het algemeen heel goed, maar qua tussendoortjes vind ik het nog wel eens lastig. Koekjes bijvoorbeeld, deze zitten bommetje vol suiker, daarom haal ik ze eigenlijk nooit in huis. Maar als ik dan wel een pak in huis heb eet ik er eentje, dat worden er twee en vervolgens... ach je kent het misschien wel. Maar deze koekjes zijn heel gezond, lekker en ook nog eens heel makkelijk en snel te maken. Ideaal om af en toe even lekker te genieten van een koekje, zonder schuldgevoel als het er niet bij eentje blijft!



Havermout banaan koekjes
voor ongeveer 12 koekjes

300 gr rijpe banaan
100 gr havermout
50 gr ongezouten en ongebrande noten (ik gebruikte cashewnoten en pijnboompitten)
20 gr pure chocolade min. 72% cacao

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Pel de bananen, snijd ze in stukjes en prak fijn met een vork. Voeg dan de havermout toe en meng alles goed door elkaar.

Hak de noten en chocolade in (niet al te kleine) stukjes. De helft van de noten meng je door het bananenmengsel.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Gebruik een eetlepel zodat de koekjes allemaal even groot worden. Neem een flinke eetlepel beslag en leg deze op het bakpapier, herhaal dit tot het beslag op is. Strooi de rest van de stukjes noot en chocolade op de koekjes. Druk plat met de bolle kant van de lepel, zodat ze in het koekje gedrukt worden.

Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten in de oven. Laat ze afkoelen en genieten maar!





2 opmerkingen:

  1. Hi Anneke, wat zien je koekjes er lekker uit. En wat smaken ze goed he. Ik ben er gek op. Het is een leuk stuk geworden. Dank je! Groeten, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmm! Ze zien er echt onwijs lekker uit! Stiekem ook nog eens gezond. Zo zie je maar, een koekje kan gezond zijn.

    Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...