donderdag 17 april 2014

Gevulde avocado


Ik ben dol op dit soort simpele en gezonde gerechtjes! Het lijkt misschien weinig, 1 avocado voor 2 personen, maar de goede vetten uit de zalm en avocado zorgen echt voor een voldaan gevoel. Ook krijg je lekker veel vezels, vitamines en mineralen binnen. Je geeft je huid, haar en immuunsysteem een gezonde boost! 
Het is een hartstikke snel en simpel recept en de presentatie in de lege avocado schil ziet er super leuk uit, toch? Maak dit gerecht alleen niet ver van te voren klaar, anders verkleurt de avocado.Gevulde avocado
voorgerechtje voor 2 personen

1 avocado
50 gr gerookte zalm
klein stukje komkommer
1 eetlepel pijnboompitten
1 eetlepel hummus
3 takjes verse dille
zeezout
peper

Halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees van de avocado kruislings in zodat je blokjes krijgt, de schil moet heel blijven. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de avocado en doe deze in een kommetje.

Snijd de zalm en komkommer in stukjes/blokjes en meng deze met de avocado. Snijd de dille fijn (houd wat achter ter garnering) en voeg deze samen met de pijnboompitten en hummus toe. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en meng alles goed door elkaar.

Schep het mengsel terug in de avocado schillen en garneer met een takje dille.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...