vrijdag 4 april 2014

Salade met rivierkreeftjes, avocado en ei


Ook in de winter eet ik salades maar in de lente en zomer natuurlijk veel meer. Door het heerlijke weer van de laatste tijd stonden er weer meer salades op het menu. Waaronder deze lekkere en simpele salade met rivierkreeftjes, avocado en ei. 
Rivierkreeftjes leven in zoet water, dit in tegenstelling tot de andere kreeften. Schaal- en schelpdieren zijn rijk aan vitamine B12 en mineralen zoals jodium en fosfor. Ze bevatten veel eiwitten, weinig vet en weinig tot geen koolhydraten. Je koopt de rivierkreeftjes in de supermarkt, deze zijn al gekookt en zijn felrood van kleur. De smaak is een beetje zoetig en heerlijk in deze salade!


Salade met rivierkreeftjes, avocado en ei
voor 1 persoon

50 gr rucola melange
100 gr rivierkreeftjes
stukje komkommer 
half bosje radijsjes
1/2 avocado
1 (zacht)gekookt ei
sap van 1 limoen
1 flinke eetlepel mayonaise
zeezout
peper

Snijd de komkommer in reepjes, de avocado in blokjes en de radijsjes en het ei in vieren. Leg de sla op een bord en leg hier de gesneden ingrediƫnten op.

Verdeel de rivierkreeftjes over de salade.

Meng het limoen sap met de mayonaise en breng op smaak met zout en peper. Besprenkel de salade met de dressing.

Enjoy!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...