zondag 4 mei 2014

Frisse pasta met ricotta, doperwten en gerookte zalm


Pasta kun je natuurlijk heel het jaar door eten. Maar in de lente, wanneer we allemaal niet kunnen wachten op de zomer, is een frisse pasta wel zo lekker. Bijvoorbeeld deze pasta met gerookte zalm en doperwten. Het is een lichte pasta door het gebruik van ricotta. Ricotta is een verse, frisse Italiaanse kaas van koeien- of schapenmelk. De smaak is mild en een beetje zoetig en ricotta bevat weinig zout en vet. Ricotta betekent ''opnieuw gekookt'', het wordt namelijk gemaakt van de wei die overblijft bij het maken van kaas. 
Ook de doperwten maken de pasta lekker fris. Je kunt verse doperwten gebruiken, maar deze zijn maar een korte periode verkrijgbaar, namelijk van half mei tot half juli. Diepgevroren zijn de doperwtjes gelukkig het hele jaar door verkrijgbaar. Doperwten zijn eigenlijk geen groente maar een peulvrucht. De kleine ronde vruchten zitten namelijk verscholen in peulen. Doperwten bevatten veel ijzer en zitten boordevol voedingsvezels. Ook bevatten deze groene knikkertjes vitamine B1, goed voor energie en dit heeft ook een positieve werking op het zenuwstelsel.


Frisse pasta met ricotta, doperwten en gerookte zalm
voor 1 persoon

60 gr (volkoren) pasta
75 gr doperwten
75 gr gerookte zalm
3 eetlepels ricotta
handje verse dille
beetje citroensap, naar smaak
zeezout
peper

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Voeg de laatste minuten de doperwten toe en kook mee.

Snijd de gerookte zalm stukjes en hak de dille fijn.

Giet de pasta en doperwten af, doe terug in de pan en roer de ricotta erdoor. Voeg de gerookte zalm, dille en het citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper en meng alles door elkaar.

Schep de pasta op en garneer met een takje dille.

Smakelijk!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...