zondag 18 november 2012
Wasabi zalm met wilde rijst
Het idee voor dit gerecht komt uit het kookboek Van Seizoen Naar Seizoen van Sophie Dahl. In dit boek vind je per seizoen originele ontbijt-, lunch- en dinerrecepten. Het is een mooi kleurrijk boek, met prachtige foto's. Ook staan er veel herinneringen en hilarische anekdotes in, geschreven door de kleindochter van Roald Dahl.
Wasabi zalm met wilde rijst
2 personen
2 zalmmoten
200 gr wilde rijst
1 granaatappel
handje verse munt, gehakt
2 el mayonaise
1/2 tl gemalen komijn
1 tl wasabipasta
olijfolie
peper
zout
Kook de rijst en laat even afkoelen.
Doe bij het volgende werkje niet je nieuwste outfit aan, vlekken van het granaatappelsap krijg je niet uit je kleding. Bereid dit gerecht ook niet als je net je keuken grondig gepoetst hebt, mijn keuken zag eruit als een crime scene...
Snijd de granaatappel doormidden, haal de zaadjes eruit en doe deze in een kom. Zorg dat je geen velletjes in de komt doet, deze smaken niet lekker. Voeg de rijst, munt en olijfolie toe en meng door elkaar.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak wasabimayonaise door de mayonaise, wasabi en komijn door elkaar te roeren.
Bestrooi de zalmmoten met peper en zout en bak ze ongeveer 5 minuten aan in een grill- of koekenpan. Leg de zalm in een kleine ovenschaal en besmeer ze met de wasabimayonaise. Zet de schaal ongeveer 10 minuten in de oven tot de mayonaise bruin begint te worden.
Laat je verrassen door deze bijzondere smaakcombinatie!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten