maandag 26 november 2012

Loempia's met garnalen en chili dipsaus

Loempia's zijn heerlijk, maar vaak zo vet door het frituren. Deze loempia's worden in de oven gebakken en zijn daardoor een stuk gezonder. Ik heb gekozen voor garnalen maar je kunt ook voor bijvoorbeeld kip kiezen. Liefhebbers van koriander kunnen dit gebruiken in plaats van peterselie.

Voor een feestje kun je de loempiavellen eerst halveren, zodat je kleine loempiaatjes krijgt. Maak loempiaatjes met garnalen en kip zodat je gasten kunnen kiezen. Presenteer de loempiaatjes op een schaal met in het midden de chili dipsaus.

Loempia's met garnalen
voor 8 loempia's (of 16 kleintjes)

150 gr roze garnalen
50 gr mihoen
8 loempiavellen
1 eetlepel zoete chilisaus
1/2 eetlepel vissaus
handje verse peterselie, fijngehakt
1 eiwit
3 bosuitjes, in ringetjes
olijfolie

Verwarm de oven voor op 200.

Giet kokend water over de mihoen en laat 5 minuten staan. Giet goed af en snijd in grove stukken.

Snijd de garnalen wat kleiner en meng in een kom samen met de mihoen, chilisaus, vissaus, peterselie, bosui en eiwit.

Leg 2 eetlepels van het mengels in het midden van een loempiavel, vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Leg de loempia's op een bakblik bekleed met bakpapier en kwast ze in met een dun laagje olijfolie.

Bak de loempia's krokant in ongeveer 25 minuten en serveer met onderstaande dipsaus.

Chili dipsaus
Vermeng de volgende ingredienten;
2.5 eetlepel zoete chilisaus
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel rijstazijn
klein teentje knoflook, geperst
paar verse blaadjes peterselie, fijngehakt

Probeer deze lekkere snack uit en laat me weten wat je ervan vindt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...