dinsdag 11 december 2012
Zalm met warme olijven en tomaatjes
Dit recept komt uit het boek Mijn Pure Keuken 2 van Pascale Naessens. Als voormalig model weet deze Belgische schone wat voedsel met je lichaam doet. De kilo's vlogen eraf tijdens perioden van uithongering in Parijs en Japan, maar vlogen eraan tijdens perioden van overeten in Milaan.
Haar eenvoudige geheim is het eten van goede voedselcombinaties. Eet bijvoorbeeld vis en vlees wel met groenten, maar niet met koolhydraten. Met de heerlijke gerechten uit dit boek is dat ook geen straf! Leuk weetje; Pascale is getrouwd met Paul Jambers.
Zalm met warme olijven en tomaatjes
Voor 2 personen
2 zalmfilets
250 gr cherrytomaatjes
handje groene olijven
olijfolie
balsamicoazijn
tijm
zeezout
peper
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Leg de tomaatjes en olijven in een ovenschaal, bestrooi ze met zout en peper. Giet er een goede scheut olijfolie en balsamicoazijn over, verhouding 1 op 1, zodat het geheel voor ongeveer een derde onderstaat. Zet de ovenschaal voor 15 minuten in de oven.
Bestrooi de zalm met tijm, zeezout en peper. Leg de zalm bij de tomaatjes en olijven en zet nog 10 minuten in de oven.
Smakelijk!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten