zondag 23 december 2012

Salade van garnalen, avocado en grapefruit



Wauw, wat een smaakexplosie! Deze ''culinaire'' salade is een echte aanrader; simpel en weinig werk maar een perfecte lichte maaltijd die veel indruk zal maken.

Wij dronken er een fruitige pinot gris bij, met tonen van peer en abrikoos. Deze krachtige wijn blijft overeind bij de verschillende smaken van de salade.

Salade van garnalen, avocado en grapefruit
voor 2 personen (of voorgerechtje voor 4 personen)

200 gr gekookte garnalen
1 avocado, in plakjes
1 rode grapefruit, in partjes
75gr veldsla
2 handjes cashewnoten, geroosterd

Voor de dressing
sap van 2 limoenen
handje peterselie (of koriander), fijngehakt
paar blaadjes verse munt, fijngehakt
1/2 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
1 theelepel honing
1 theelepel vissaus

Doe alle ingrediƫnten voor de dressing in een kommetje, meng alles goed door elkaar.

Meng de veldsla met 2/3 van de dressing. Maak de borden op met de sla, garnalen, avocado en grapefruit.

Besprenkel de salade met de overgebleven dressing en bestrooi met de geroosterde cashewnoten.

Ben jij al nieuwsgierig naar deze ''culinaire'' salade?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...