zaterdag 29 december 2012

Mokka brownietaart


Nog even en dan begint heel Nederland weer met lijnen en sporten. Je hebt dus nog een paar dagen om deze hemelse brownietaart te bakken en ervan te genieten bij de koffie of thee of als toetje.

Mokka brownietaart

260 gr pure chocolade
170 gr boter
200 gr fijne kristalsuiker
70 gr bloem
2 eetlepels oploskoffie, opgelost in 2 eetlepels kokend water
3 eieren
geklopte slagroom, lekker voor erbij

Verwarm de oven voor op 160°C en vet een springvorm goed in.

Smelt de chocolade en boter au bain-marie. Laat het mengsel 5 minuten afkoelen. Meng de suiker door het mengsel en klop daarna een voor een de eieren erdoor. Voeg de bloem toe aan het mengsel en roer de koffie erdoor.

Giet het mengsel in de springvorm. Bak de taart ongeveer 55 minuten tot de bovenkant stevig is, maar de binnenkant nog niet. Laat de taart afkoelen in de springvorm.

Serveer de taart in kleine puntjes met geklopte slagroom erbij.

Bak deze heerlijke taart zelf en laat me weten wat je ervan vindt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...