vrijdag 14 december 2012

Gegrilde groenten met salsa verde


Salsa verde is een echte klassieker en er bestaan veel variaties. Met deze makkelijke Italiaanse ''groene saus'' maak je van simpele producten heel snel iets speciaals. Het is lekker bij gegrilde groenten maar bijvoorbeeld ook bij lamsracks, zalm of als maaltijd ''salade'' met olijven en feta. Met dit recept houd je nog wat salsa verde over, dit kun je ongeveer nog een week in de koelkast bewaren. Probeer salsa verde ook eens als gezonde dipsaus!

Gegrilde groenten met salsa verde
Groentegerecht voor twee personen.

Groente naar keuze(ik gebruikte een half biologisch pompoentje van AH, 1 courgette en 4 tomaten)
20 gr platte peterselie
2 teentjes knoflook
klein handje bieslook
1 theelepel kappertjes
1 theelepel dijonmosterd
een beetje citroensap
3 ansjovisfilets
extra vierge olijfolie
peper

Grill de groente in de oven of grillpan.
Pureer alle ingrediënten voor de salsa verde in de keukenmachine tot een gladde saus.

Laat je verrassen door dit simpele recept!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...