Dit weekend heb ik de lauwwarme couscous salade met geroosterde pompoen (eerder gepost op deze blog) weer eens gemaakt. Met de andere helft van de pompoen heb ik deze lekkere soep bereid. Door de pancetta en geroosterde pijnboompitten krijgt de soep een lekkere hartige bite.
Geroosterde pompoensoep
4 personen
1/2 oranje pompoen, in blokjes
80 gr pancetta, in stukjes gesneden
2 sjalotjes, gehalveerd
3 kleine teentjes knoflook, ongepeld
750 ml groentebouillon, het liefst van een bouillonblokje zonder gist (verkrijgbaar in natuurvoedingswinkel)
200 ml kookroom
25 gr pijnboompitten
scheut witte wijn
1 el honing
rozemarijn
zeezout
peper
Verwarm de oven voor
op 200 °C.
Vet een braadslee of
grote ovenschaal licht in met olijfolie. Leg de pompoen, sjalotjes en knoflook erin en bestrooi met rozemarijn. Besprenkel met honing en wat olijfolie en rooster 30 minuten in de oven.
Rooster de pijnboompitten in een droge kokenpan en zet even weg. Bak de pancetta in dezelfde droge koekenpan krokant.
Schenk de soep in en garneer met de geroosterde pijnboompitten en pancetta.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten